+36 36 816 233 info[kukac]szilvasvarad.hu

Hírek

Előzzük meg a lakástüzeket, a szén-monoxid mérgezéseket

A kéményseprő nem érkezik automatikusan: meg kell rendelni a lakosság részére ingyenes szolgáltatást.

A kéménytüzek rámutatnak, hogy nem mindenki él a lakosság számára ingyenes kéményseprés lehetőségével. A kéményseprők nem mennek ki automatikusan a családi házakhoz, az ellenőrzésre időpontot kell egyeztetni. Magánszemélyeknek az időpontfoglalás, a kémény ellenőrzése, és ha szükséges, a tisztítás ingyenes, idén is a 1818-as számon igényelhető a szolgáltatás, illetve online is megrendelhető. A társasházakba a katasztrófavédelem kéményseprői automatikusan, egy megtervezett társasházi sormunkaterv alapján érkeznek. A vármegyei katasztrófavédelem illetékességébe tartozó társasházak felülvizsgálati terve letölthető a kéményseprés központi honlapjáról.

A Heves Vármegyei Ellátási Csoport kéményseprői megtartották az éves felkészítő ülésüket az egri katasztrófavédelmi kirendeltségen. A katasztrófavédelem kéményseprői előadásokat hallgattak meg munkavédelem és tűzvédelem témában, majd interaktív formában megosztották a tavalyi év tapasztalatait a kémények tömörségi vizsgálatairól, a nyílt égésterű készülékek megfelelő levegő utánpótlásának kiemelt fontosságáról, illetve a szén-monoxid-érzékelők nélkülözhetetlen szerepéről a szén-monoxid-mérgezések megelőzésében. A katasztrófavédelem weboldalán évek óta elérhető a megbízható és a kerülendő szén-monoxid-érzékelők listája, a pozitív lista a tavalyi év végén újabb készülékkel bővült. Az előadók kiemelték, hogy a kéményseprők és a katasztrófavédelem közös célja 2023-as évben is a kéménytüzek, az ezekből adódó lakástüzek és a szén-monoxid-mérgezések megelőzése. A biztonság kulcsa a rendszerességben rejlik, egy rendszeresen tisztított kémény - szilárd tüzelőanyaggal és olajjal működő fűtőeszközök esetén évente történik, gázüzemű fűtőberendezések esetén kétévente – sokkal kisebb tűzveszélyt jelent az ingatlanra, hiszen, ha megfelelő tüzelőanyaggal fűtünk nem rakódik le veszélyes mennyiségű korom a falára, mely tüzelés hatásra meggyullad. A tüzelő-, fűtőberendezések rendszeres mérőműszeres ellenőrzésével pedig megállapítható, hogy az eszköz biztonságosan működik, vagy pedig veszélyes szén-monoxidot termel működése közben.

A közös célt a szakemberek közös munkával törekszenek elérni, a tűzoltók kéménytüzek után minden alkalommal értesítik a kéményseprő kollégákat, az ilyen tűzeseteket követően nekik kell átnézni, hogy mennyire károsodott a füstelvezető, tisztítást követően használható-e. Az év elején a közös munkát egy kézfogással pecsételték meg, kevés tűzesetet és balesetet kívánva egymásnak az idei évre.

Fotó: Heves MKI

 

Ügyfélfogadás

  • E-ügyintézés

    A képre kattintva elérheti az Önkormányzati Portál oldalát, ahol ügyfélkapujával azonnal használhatja a szolgáltatásokat.

    Gazdálkodó szervezeteknek!
    Tájékoztató a SZEREPKÖRVÁLTÁS fontosságáról!

  • Hétfő: 8.00-12.00, 13.00-16.00
  • Kedd: nincs ügyfélfogadás
  • Szerda: 8.00-12.00
  • Csütörtök: 13.00-16.00
  • Péntek: 8.00-12.00
  • Hivatali kapu:
  • Rövid név: SZVKJ
  • KRID: 405048715
  • Hivatali ügyek esetén ezt az elérhetőséget használják!

Aktuális

Hulladékszállítási időpontok 2024-ban
Letölthető PDF
 

Lomtalanítás megrendelése:
info@pevik.hu

Hulladékszállítási ügyfélszolgálat:
Tel.: +36 36 368 445
Ügyfélfogadási idő és egyéb infó: PEVIK Kft

Komposztálja a zöld hulladékot! Kerülje a tűzgyújtást!
A kerti égetésről, fűnyírásról és egyéb szabályokról tájékozódhat az alábbi cikkben: 
A közösségi együttélés szabályai

 

 

Elnyert pályázatok

Elnyert pályázatok:

EFOP-1.5.3-16-2017-00067
Komplex humán erőforrás fejlesztés a bélapátfalvi járásban

 

Közadatkereső

 

 

Helyi események

Jelenleg nincs közelgő esemény

Elérhetőségek

+36 36 816 233
+36 36 816 234
info[kukac]szilvasvarad.hu

Közösség

Facebook

Kövessen minket Facebookon is!

Szilvásvárad anno

Szilvásvárad Anno képekben

Elérhetőségek

Vegye fel velünk a kapcsolatot
3348 Szilvásvárad, Miskolci út 1.
+36 36 816 233
+36 36 816 234
info[kukac]szilvasvarad.hu
© 2023 Szilvásvárad Önkormányzat. Minden jog fenntartva. Designed by swebdesign.hu