+36 36 816 233 info[kukac]szilvasvarad.hu

Hírek

Online csalások: egyre többen dőlnek be a csalók trükkjeinek

A Heves vármegyei rendőrök – a Mátrix Projekt keretében – a különböző online csalásokra hívják fel a figyelmet.

Az elmúlt napokban Heves vármegyében több olyan bűncselekmény is történt, melyekhez a sértettek gyanútlan vagy felelőtlen viselkedése is hozzájárult. Sajnos többen is online csalók áldozatai lettek.

Egyre többen intézik vásárlásaikat, pénzügyeiket az interneten, a kényelmes ügyintézés azonban veszélyeket is rejthet magában. Fontos kiemelni, hogy az apróhirdetések oldalain már nemcsak a vevők, hanem az eladók is veszélyben vannak, hiszen a csalók mindig újabb módszerekkel próbálják becsapni őket.

A napokban egy recski lakos az egyik közösségi oldalon szerette volna eladni a termékét, amire rövidesen jelentkezett is egy vevő, aki egy linken keresztül az egyik futárszolgálat weblapjához hasonlító felületre navigálta, és azt mondta neki, hogy azon az oldalon rendezi a szállítási, illetve a vételárat is. A figyelmetlen eladó megadta a bankszámlaadatait, majd arra figyelt fel, hogy nem a pénz beérkezéséről kapott értesítést a pénzintézetétől, hanem arról, hogy számlájáról 90 ezer forintot emelt le a csaló.

Hasonlóan járt egy dormándi nő is, aki a robotporszívójától akart megszabadulni. A hirdetésére jelentkező vevő a szállítással kapcsolatos ügyintézésre hivatkozva két részletben 80 ezer forintot csalt ki a figyelmetlen eladótól.

Egy egri lakos pedig vásárlás közbe hagyta el a hitelkártyáját, ami sajnos nem jó kezekbe került. A „kedves” megtaláló több mint 50 ezer forintot költött el a számlájáról, mire sikerült a kártyát letiltani.

Fontos, hogy mindenki megismerje a csalók módszereit, és ne dőljön be nekik, ezért a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai ismételten óvatosságra intik Önöket:

Az online piacterek, aukciósoldalak, internetes szolgáltatók nem vállalnak felelősséget a közzétett ajánlatok tartalmáért, ezt fontos észben tartani!

Soha ne adják ki se telefonon, se e-mailben, se üzenetben a bankkártyaadataikat, a háromjegyű, biztonsági CVC-kódot, a PIN-kódot, illetve a netbanki belépési adatokat ismeretleneknek!

Ismeretlen eredetű programot soha ne telepítsenek vagy töltsenek le a számítógépükre, illetve a telefonjukra, bárki is javasolja azt Önöknek!

Soha ne utaljanak pénzt, ha Önök az eladók (mert akár csomagküldéssel is megpróbálhatják becsapni)!

Legyenek éberek! Ahhoz, hogy a bankszámlájukra pénzt utaljanak, Önöknek nincs szükségük semmilyen programra, és a bankfiókjukba sem kell bejelentkezniük! Utalás fogadásához elegendő megadni a bankszámlaszámot és a tulajdonosa nevét.

Soha ne kattintsanak e-mailben, üzenetben küldött hivatkozásokra, és ne nyissák meg a mellékleteket, csak ha megbízható ismerősüktől kapták.

A csalás és a tényleges, jogosulatlan átutalás között akár napok is eltelhetnek, ezért amint észreveszik, hogy csalás áldozatává váltak, azonnal jelezzék bankjuknál, és tegyenek feljelentést a rendőrségen!

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, tanácsokat kaphat a https://kiberpajzs.hu/https://kiberpajzs.hu/ oldalon.

További tanácsok IDE kattintva, hogy elkerüljük az átveréseket.

 

Ügyfélfogadás

  • E-ügyintézés

    A képre kattintva elérheti az Önkormányzati Portál oldalát, ahol ügyfélkapujával azonnal használhatja a szolgáltatásokat.

    Gazdálkodó szervezeteknek!
    Tájékoztató a SZEREPKÖRVÁLTÁS fontosságáról!

  • Hétfő: 8.00-12.00, 13.00-16.00
  • Kedd: nincs ügyfélfogadás
  • Szerda: 8.00-12.00
  • Csütörtök: 13.00-16.00
  • Péntek: 8.00-12.00
  • Hivatali kapu:
  • Rövid név: SZVKJ
  • KRID: 405048715
  • Hivatali ügyek esetén ezt az elérhetőséget használják!

Aktuális

Hulladékszállítási időpontok 2024-ban
Letölthető PDF
 

Lomtalanítás megrendelése:
info@pevik.hu

Hulladékszállítási ügyfélszolgálat:
Tel.: +36 36 368 445
Ügyfélfogadási idő és egyéb infó: PEVIK Kft

Komposztálja a zöld hulladékot! Kerülje a tűzgyújtást!
A kerti égetésről, fűnyírásról és egyéb szabályokról tájékozódhat az alábbi cikkben: 
A közösségi együttélés szabályai

 

 

Elnyert pályázatok

Elnyert pályázatok:

EFOP-1.5.3-16-2017-00067
Komplex humán erőforrás fejlesztés a bélapátfalvi járásban

 

Közadatkereső

 

 

Helyi események

Jelenleg nincs közelgő esemény

Elérhetőségek

+36 36 816 233
+36 36 816 234
info[kukac]szilvasvarad.hu

Közösség

Facebook

Kövessen minket Facebookon is!

Szilvásvárad anno

Szilvásvárad Anno képekben

Elérhetőségek

Vegye fel velünk a kapcsolatot
3348 Szilvásvárad, Miskolci út 1.
+36 36 816 233
+36 36 816 234
info[kukac]szilvasvarad.hu
© 2023 Szilvásvárad Önkormányzat. Minden jog fenntartva. Designed by swebdesign.hu